Opis forum
//nie wiemy gdzie kto stoi... ani jak daleko jest ten kogo chce trafić.. nic nie wiem o odległości, bo jak jest za daleko to bym nie rzucał
zakładam że nie jestem najbliżej, bo nie wiem (patrz wyżej) wiec liczę bez PrimalShota, chyba że jest inaczej to można doliczyć.
ponadto... ja nie mam kuszy tylko młotki (nie wiem czemu myślałem że mam łuk). z racji że nie muszę ekwipować się w dwie ręce, jako główna broń to młotek do rzucania... wiec mogę użyć Carefull Attack z bonusem +6
z racji że ofiara była na moim celowniku, mógłbym jeszcze doliczyć za "kamieniłom myśliwego"
Młotek powinien upaść razem z ciałem. Do odzyskania.
Ostatnio edytowany przez Tofin (2017-12-05 11:50:05)
Słuszna uwaga, rozlokujcie w takim razie siebie.
Zitco siedzi pod ścianą skalną, reszta śpi w obozie.
Ja zaraz uzupełnię o resztę.
Ja bym siebie ulokował na S19, bo podbiegłem do wozu.
Nie wiem gdzie jest obóz nie czytam aż tak tego obrazka, pewnie w pobliżu koni, najlepiej jakby twórca rysunku rozlokował pozostałe żetony.. a wtedy podasz umiejscowienie śmierdzieli.
Jeśli oceniam, że po rzucie toporkiem w kształt na ścianie dam rade spokojnie dobyć broni i coś zrobić poza desperacka obroną to ciskam (tzn. nie chcę aby to był rzut rozpaczy tuż przed nosem pędzącego przeciwnika, rozumiem jednak bardziej że przyłapaliśmy kogoś na brzydkim podkradaniu się i nie w końcowej fazie). Rzucam zatem toporkiem, z tym zastrzeżeniem:
wyszło całkiem soczyście, tzn. jak na kogoś kto nie ma jakichś sztuczek do polowań.
Aha i nie wiem czy Combat challange da radę jak rzucam, jeśli tak to standardowo może potraktować topór w głowie jako wyzwanie.
Ostatnio edytowany przez abiger (2017-12-06 09:23:40)
Toffin: Młotek upadł, ale bez ciała..trafiłeś i na twoje oko zrobiłeś swoje.
Auderac: Wszystko wskazuje na to, że zdążysz..więc podejmujesz próbę...udaną, mimo tego, że w tym świetle masz pewne problemy z celownikiem (-2 do trafienia za "dim light") - kształt nie chce upaść ze ściany skalnej
Zitco: Wstaje na nogi i rzuca nożem, który właśnie ostrzył w cel w wodzie...chyba myślami jest jeszcze gdzie indziej
Postać/ci w wodzie: Ż19-W19 (analogicznie Ż-19-W18 i Ż20-W20 - dokładnie takie same ruchy)
- Nie chcecie rozmawiać...dobrze więc
Kształty rozmywają się, nadal widać sylwetkę humanoida, ale jakby w przezroczystym wirze, Toffin mgnieniem oka wydaje ci się, że miłaeś rację, że poznawałeś twarz chłopca, tyle tylko, że na szyji jest wyraźna blizna, jak przy poderżnięciu gardła
Toffin zauważa kolejny kształt wychodzący z wody na Ż22, człapie do U21z pochyloną głową nie zwracając zupełnie uwagi na otoczenie
Jovi budzi się, próbuje się naprędce wyekwipować.
Auderac:
Coś chyba przegapiłem. To ja bym chciał zaczekać reakcyjnie - tzn. zobaczyć co zrobi ten ze skał oraz tez stojący na Ź19. Niestety nie ma tu podręcznika, ale technicznie chciałbym po prostu "obniżyć" w tej rundzie swoją kolejność działania gotowy z tarczą i szablą do działania.
Nic nie przegapiłeś. Wg mnie ten z Ż19 jest już na W19.
A ten na skałkach nie wiadomo.. dostał dwa strzały, nie było informacji czy upadł, czy przyjął i oparł sie o skały, a może już jest bardziej matrwy niż był przed strzałami. Nawet nie zajęknał.
Albo to iluzja jest.
Toffin - tam jest chyba trzech kolesi oprócz tego na skałach. Wszyscy wyszli z wody (wszyscy maja wzwody) i stoją na W-18, W-19 oraz W-20.
Ostatnio edytowany przez abiger (2017-12-19 15:11:32)
Albo iluzja, masz rację.
Może Ci to też iluzja. Tylko po co to wszystko. Iluzja jest po to by odwrócić uwagę. Jeśli chodziło o to by pochłoneła pierwszą salwę to sie to udało.
Idą murem, a za nimi pies.
Jeśli to iluzja to generał obserwuje nas z lasu.
abiger napisał:
Coś chyba przegapiłem. To ja bym chciał zaczekać reakcyjnie - tzn. zobaczyć co zrobi ten ze skał oraz tez stojący na Ź19. Niestety nie ma tu podręcznika, ale technicznie chciałbym po prostu "obniżyć" w tej rundzie swoją kolejność działania gotowy z tarczą i szablą do działania.
Opcja delay jest jak najbardziej zgodna z zasadami, z zastrzeżeniem, że
"After anyother combatant has completed a turn, you can step
back into the initiative order. Perform your actions as
desired and adjust your initiative to your new position
in the order." - str. 288 PH
czyli twoja kolej w przyszłych rundach nadejdzie odpowiednio później.
Tofin napisał:
A ten na skałkach nie wiadomo.. dostał dwa strzały, nie było informacji czy upadł, czy przyjął i oparł sie o skały, a może już jest bardziej matrwy niż był przed strzałami. Nawet nie zajęknał.
Informacja była, nie upadł ze ściany skalnej, nie zajęknął.
Popołudniu opiszę co dalej, prośba tylko o potwierdzenie (Abiger), że godzisz się na konsekwencje opóźnienia ruchu.
Toffin zauważa, że "coś" porusza się i pojawia w zasięgu jego wzroku na X16, V24, Y22 i na skałkach (Q19)
Wintar: