Nazwa forum

Opis forum

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#601 2017-02-01 15:04:11

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

Re: Kampania

Proponowałem w "naszej" karczmie

Bene mori praestat, quam turpiter vivere

#602 2017-02-01 15:34:07

Valaar

Administrator

Punktów :   

Ok, w takim razie rano spotykacie się z Emeshą i grupką wyznawców.

Pomijam uprzejmości i niezobowiązujący poczatek rozmowy. Przechodząc do konkretów Emesha mówi co następuje:
- Nasz zakon zwalcza kultystów Mrocznej Szóstki, na ile to tylko możliwe, ale siła kultu w regionie wciąż rośnie. Ten tutaj na ten przykład (wskazuje na ten sam symbol co na ubiorze kultystów) to znak Podróżnika, najbardziej tajemniczego z całego panteonu bóstw wyrzuconych z Dostojnego Orszaku (Sovereign Host).Naszą nadzieją rok temu było to, ze uderzenie w serce kultu da nam przewagę. Cały plan opracował nasz heros i przewodnik Jaryn. Ale niestety Jaryn zaginął. Wraz z jego utratą straciliśmy nadzieję na wygnanie tych plugawców stąd. Aż do teraz, jeżeli oczywiście zdecydujecie się wspomóc nas. Poszukujemy grupy chętnych do odnalezienia Jaryna, wierzymy w to, że jest ciągle żywy. Wasze wczorajsze działania, mieliście odwagę stawiając siebie w niebezpieczeństwie bronić innych, dają mi nadzieję, że zgodzicie się podjąć się tego zadania. Jestem oczywiście gotowa na udzielenie dodatkowych informacji. Pytajcie o co chcecie.

"Jeśli nie uda ci się za pierwszym razem,to znaczy, że skoki ze statków powietrznych nie są dla ciebie." ~ , Lysse Lyrriman d'Sivis, gnom, Wysoka Rada Domu Sivis

#603 2017-02-01 20:02:51

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

- Brzmi jak zadanie dla naszej mężnej kompanii.
W myślach: idę o zakład, że wylądował we mgle.
- Zamierzaliśmy patrolować okolice miasta i dalsze regiony wzdłuż wału mgły, z poparciem władz lub bez niego. Opowiedzcie nam więcej o waszym czempionie. Jak wygladał? Dokąd wyruszył? Jakie smutki trapiły jego czystą duszę?

#604 2017-02-02 20:09:51

amholen

Użytkownik

Punktów :   

abiger napisał:

- Brzmi jak zadanie dla naszej mężnej kompanii.

powiało patosem od zachodu ;p

Ostatnio edytowany przez amholen (2017-02-02 22:14:29)

#605 2017-02-02 21:39:22

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

Tzn. mówiąc szczerze, ale nie nagłos Silverserferom, przyjęcie tego zadania traktuję jako zasłonę dymną. Naszym celem jest wjazd we mgłę, a nie rozmienianie się na drobne w jakimś wypizdówku TZn. ta misja to coś na kształt ogłoszenia z tablicy zadań w Demise. Jest gdzieś tam w tle, jak się napatoczy po drodzę to się zalicza, a jaknie to specjalnie gdzieś lecieć nie będziemy ;-)

#606 2017-02-07 15:50:45

Valaar

Administrator

Punktów :   

Jaryn był postawnym mężczyzną, krótkie, ciemne włosy, broda, kolczuga z elementami zbroi łuskowej, tarcza z symbolem bractwa, do tego półtorak.
Podczas gdy nasze bractwo broni osiedli na pograniczu, Jaryn i czterech towarzyszy zdecydowało się na wyprawę w serce kultu, do świątyni której siedziba miała znajdować się gdzieś na południe, prawdopodobnie w górach widocznych z murów Vathirondu. Jaryn nazywał ją Pilarami Nocy, nie wiemy czy to jego nazwa czy używana przez kult. Nasz ostatni kontakt z Jarynem odbył się za pomocą rytuału Wysyłania trzy miesiące temu. Jaryn mówił coś o poszukiwaniu Czarnego Szlaku – jedynej, podobno, ścieżki do świątyni. Od tej pory nie udało się nam nawiązać kontaktu z grupą.
Z Jarynem poruszało się czterech wiernych Srebrnego Płomienia – Andressa i Annika siostry bliźniaczki z naszego bractwa, wojownik Kelma i Dajani - tiefling nawrócony na naszą wiarę.
Na czele kultu stoi wedle naszej wiedzy hobgobliński prorok Czarnej Szóstki. Cały kult , kiedy powstał 5 lat temu był goblińskim kultem, ale to się bardzo zmieniło.
Żerują na najbardziej odizolowanych osiedlach, Miejscowi mają wybór przyłączyć się do kultystów lub zaakceptować zbawienie w postaci śmierci.

Nasi własni agenci są zbyt znani kultystom. Dwie grupy próbowały już podążać śladami Jaryna i towarzyszy, żadna z tych grup nie wróciła, a ślad po nich zaginął. Tu jest niewątpliwie miejsce dla grupy nieznanej kultowi.

"Jeśli nie uda ci się za pierwszym razem,to znaczy, że skoki ze statków powietrznych nie są dla ciebie." ~ , Lysse Lyrriman d'Sivis, gnom, Wysoka Rada Domu Sivis

#607 2017-02-08 13:53:42

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

Jak widzę każdy kto zapuści się w tamten rejon nie wraca.
Dlatego właśnie się tam nie wybieram ;-)
Wpadła ich najlepsza ekipa, a my mielibyśmy dać radę. Taa, chyba szukają tanio mięsa armatniego. Dopisuje Pilary Nocy do listy miejsc od których należy trzymać się z daleka.

Z błyskiem w oku:
- Nie mogę nic obiecać, jednakże zrobimy co się tylko da, aby ustalić los brata Jaryna.

#608 2017-02-08 15:04:57

Tofin

Dwarf Ranger

Punktów :   

Brzmi jak wycieczka w góry. Wchodzimy w mgłę i szukamy na drzewach czarnego szlaku. Witamy się z miejscowymi i dziękujemy im czymś za przechowanie zguby. Odchodzimy w chwale i śpiewach do rana. A żeby nas nikt w tej mgle nie brał za kolejnych poszukiwaczy, musimy mieć solidne podłoże że z daleka sprawialibyśmy że przyszliśmy tam w innym celu
Co tam można robić? Nigdy w tej mgle nie byłem. Mielibyśmy być zbrojnym oddziałem zbierającym zioła. Może okoliczni mogą coś podpowiedzieć, są jakies grupy które zawsze bezpiecznie wracają z mgieł?

#609 2017-02-10 12:34:34

amholen

Użytkownik

Punktów :   

proponuję wyposażyć się w symbole kultu, aby w odpowiednim momencie wywalić je na klaty i prujemy do przodu.

#610 2017-02-10 13:51:33

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

Bezie gorzej jak nas przeszukają przedstawiciele władzy ;-)

#611 2017-02-13 11:55:18

Valaar

Administrator

Punktów :   

Mam takie niejasne przeczucie że wy czekacie na mnie a ja na was;)
Dajcie znać jakie decyzje...ruszacie w trasę, chcecie jeszcze coś załatwić w Vathirond, poza tym jeszcze temat zakupów, czy bierzecie wóz, i gdzie z grubsza się kierujecie.

#612 2017-02-13 12:08:57

Tofin

Dwarf Ranger

Punktów :   

No ja zadałem pytanie skoro jesteśmy na meetingu, w zasadzie głównie do lokalsów, mieszczuchów tego zatłoczonego miejsca. Surferzy poprzez swoje zasiedzenie w tym miejscu tez sie do nich zaliczają
Chciałem więćej informacji o tym czy miasto ma jakieś swoje naturalne dziąłania gdzie wyruszaja w mgłe.
Wintar coś też zaproponował. Cinek rzucił wolnym żartem.
Teraz to nie wiem czy mam uznac że odpowiedź już uzyskałem i mamy się pośpiesznie udac w mgłe.

#613 2017-02-13 13:27:40

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

A tak, czekałem na Ciebie
Ja jestem zainteresowany tylko kwestią kapłana (zrekrutujemy go lub nie) i ruszałbym w trasę.

Poza tym przed wyruszeniem:
1. Bukłaki i dużo wody (zakładam, że tam wszystko jest skażone);
2. Jedzenie (j/w);
Wstępnie w/w proponuję na tydzień.
3. wyposażenie, które kiedyś tam kupowaliśmy/chyba? (liny, chusty z zaszytym wewnątrz zmielonym węglem drzewnym:czyli masgaz, koce, dodatkowe torby na looting , bandaże, pergaminy i pióra/atrament

Wóz można chyba zabrać - klamotów będzie więcej, koń mam nadzieję da się namówić na drogę ale: dokupić trzeba obroku i dodatkowa woda dla niego pewnie dużo zajmie. Poza tym musi dostać także masgaz

Kierunek: proponowałbym tam, gdzie da się wozem jechać i mniej luda popiernicza. Być może marsz w kierunku tych gór będzie ok. W mgłę wszedłbym poza widokiem z miasta. W miarę możliwości maskując ślady wozu (twardy teren, zacieranie gałęziami, rozładowanie wozu i odciążenie go, obwiązanie kopyt konia)

#614 2017-02-15 09:43:28

Valaar

Administrator

Punktów :   

odpowiedź dla Toffiego - mieszkańcy miasteczka namiotowego to ludzie raczej wypłoszeni i nie orientujący się w polityce władz miasta i nie mający wiedzy o działaniach oddziałów brelandzich czy miastowych, musiałbyś chyba popytać w koszarach albo magistracie ew. u ludzi intersujących się bardzo lokalnymi sprawami, ale takich trzeba znać.

Kapłana zrekrutujecie, tzn. będzie gotowy na negocjacje w sprawie kontraktu, ale za ok. 1 tydzień.

Jakie decyzje w związku z tym podejmujecie?

#615 2017-02-15 09:47:11

abiger

Dragonborn Fighter

Punktów :   

Chyba w takim razie zrekrutujemy go na drugą turę, a pierwszą wyprawę zrobimy krótszą.

Stopka forum

RSS